скрыть меню

VII Національний з’їзд фармацевтів України: сьогодення та майбутнє України

страницы: 13

15-17 вересня 2010 року Харків зустрічав делегатів, гостей та учасників VII Національного з’їзду фармацевтів України. У з’їзді взяли участь близько 1200 представників фармацевтичного сектору. Під час заходу було розглянуто такі важливі теми, як основні напрямки державної політики у сфері обігу лікарських засобів; розвиток фармацевтичної промисловості України; проблеми аптечної справи, інформаційна епоха фармації тощо.
15 вересня в стінах Національного фармацевтичного університету було проведено відкриття музею Історії фармації. Делегати, гості та учасники з’їзду оглянули експозиції музею і скульптурні композиції «Фармація у віках» та відвідали храм. Подальша урочиста програма продовжилась у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка відкриттям виставки «Фармація України: сьогодення та майбутнє». Учасниками виставки були і вітчизняні компанії, і представництва іноземних фармацевтичних компаній (Росії, Білорусі, Великобританії, Німеччини, Словенії, США, Франції, Ісландії).
Фармацевтичну громадськість привітали Президент України – Віктор Федорович Янукович, Голова Верховної Ради України – Володимир Михайлович Литвин, Прем’єр-міністр України – Микола Янович Азаров. За дорученням Кабінету Міністрів України в з’їзді взяв участь Віце-прем’єр-міністр України – Віктор Миколайович Тихонов. Все це свідчить про те, з якою увагою керівництво нашої країни ставиться до проблем фармацевтичної громадськості. Протягом трьох днів роботи з’їзду були заслухані 49 доповідей з найактуальніших питань фармації. Хочеться особливо відзначити програмну доповідь міністра охорони здоров’я України Зіновія Миколайовича Митника, в якій він висвітлив конкретні шляхи реформування та розвитку системи охорони здоров’я і місце фармації в цій системі. Валентин Петрович Черних презентував знакові видання фармації України – фармацевтичну енциклопедію, Державну фармакопею України, Державний формуляр лікарських засобів та інші цікаві видання. 16 вересня нами була проведена урочиста церемонія прийняття Етичного кодексу фармацевтичних працівників України, який був доопрацьований з урахуванням пропозицій та зауважень, що надійшли до Міністерства охорони здоров’я України від фахівців фармацевтичного сектору з різних регіонів країни. 17 вересня на базі Національного фармацевтичного університету відбулась науково-практична конференція, що включала наукові симпозіуми за 11 напрямками; дискусії за круглим столом з питань розвитку фармацевтичної освіти, управління якістю у галузі створення, виробництва та обігу лікарських засобів, фармацевтичного права, нанотехнологій та інформаційних технологій у фармації; науково-освітній семінар з питань репродуктивної фармакології, а також ділова зустріч з актуальних проблем регулювання у фармації.
Згідно з рішенням з’їзду, наступний VIII Національний з’їзд фармацевтів України буде проведений у м. Харкові у 2015 році.
Організаційний комітет висловлює найщиріші слова подяки кожному делегату, учаснику та гостю за особисту присутність та активну участь у роботі VII Національного з’їзду фармацевтів України. Сподіваємось, що і як зажди, наші спільні зусилля стануть підґрунтям для поліпшення якості охорони здоров’я населення України.
Formazevtu_7(36)_1.jpg
Formazevtu_7(36)_2.jpg

Наш журнал
в соцсетях:

Выпуски за 2010 Год

Содержание выпуска 4 (17), 2010

Содержание выпуска 3 (16), 2010

Содержание выпуска 2 (15), 2010

Содержание выпуска 1 (14), 2010